Let’s take a trip to Scotland

httpv://www.youtube.com/watch?v=-L6RPLfqzsE

Skottland är inte så himla stort. Inte Glasgow heller. Dom som pysslar med musik känner varann. Därför har alla artister i den här listan något med varann att göra. Looper i videon ovan är exempelvis också basist i Belle & Sebastian, Malcolm Middleton och Aidan Moffat är också Arab Strap och Aidan är dessutom en del av The Reindeer Section där både John Cummings från Mogwai liksom Mick Cooke and Richard Colburn från Belle & Sebastian och Jonny Quinn och Gary Lightbody från Snow Patrol.

Själv föll jag för Arab Strap i början av 2000-talet, och hittade därifrån till Middleton och Moffat, liksom Looper, The Reindeer Section och Mogwai. Belle & Sebastian har jag aldrig riktigt fallit för, även om de gjort ett par bra låtar, precis som Snow Patrol, som ni nu ska få höra inte bara i reklamspottarna. :)

Spotifylistan hittar du här.

Reblog this post [with Zemanta]