Bäst i april 2013

61 låtar blev 13 när jag försökte plocka ut de bästa låtarna bland mina musikfynd i april.

Rocktemat fortsätter från mars i och med att både Tysta Mari och Dom Orena släppte sina respektive album. The Crystal Caravans Against the Rising Tide påminner starkt om You Can’t Fix This, Stevie Nicks och Dave Grohls samarbete på Sound City-plattan.

Själv hade jag missat att Underworld-sångaren Karl Hyde skulle släppa ett soloalbum, så när Edgeland landade blev jag positivt överraskad. Kantiga singlen The Boy with the Jigsaw Puzzle Fingers var väldigt länge med på topplistan men ersattes till slut av fina Brian Eno-mixen av Slummin’ it for the Weekend. En annan favorit var Sleepless med fascinerande detaljer som ljudet från inspelningsrummet. Jag har påbörjat en liten lista med några andra liknande låtar som får en extra dimension av att rumsljudet sipprar in i inspelningen – Barely breathing.

Här är hela listan för april och här är en direktlänk till topplistan i Spotify.

Tidigare topplistor:


Posted

in

by