Tanz Mit Laibach

Laibach and Juno Reactor from zlatko Shirol on Vimeo.

Jo, jag var ju på en konsert i fredags. Den senaste tiden har det mest blivit ålderstigna band på jubileumsturné: Einstürzende Neubauten, Skinny Puppy och i maj är det dags för Swans. I fredags spelade Laibach på KB i Malmö, en tillbakablick på trettio år av ny slovensk konst. Senast jag såg dem var på min första Hultsfredsfestival 1989 (ett mycket bra år). Av den konserten kommer jag inte ihåg mycket, utom Milan Fras huvudbonad och en suggestivt bildspel i tälttaket. 2011 är huvudbonaden, bildspelet och musiken kvar. Men trots att halva konserten består av det allra tidigaste materialet och resten består av hitkavalkad känns konserten oväntat pigg. Experimentlustan är uppenbarligen livgivande. Bonusglädje att bandet valde att göra ett kort medley av sina covers på Opus, Europe och Rolling Stones och köra som bloopers till eftertexterna istället för att trycka in dem i setet. Happy XXX, Laibach!

Lyssna på spellistan här.

[myyoutubeplaylist -zSRcFxZVAA, OF0AqPujjaM, Ab8GBeRDiX0, FuGf6PykkCM, ZicTSUXOlSg]


Posted

in

by

Tags: