a rare bird (e.n. sideshow)

Einstürzende Neubauten på Vega, Köpenhamn 2010 - 2

I kväll är det dags för en kväll med Einstürzende Neubauten på Södra Teatern i Stockholm, närmare bestämt den ”sideshow” som är förspel till den ”riktiga” spelningen på Cirkus i morgon. Ni som har biljetter kan se fram emot en trevlig kväll. Den inleds med en timmes konsert då bandet spelar låtar de sällan eller aldrig spelar live. Dagens spotifylista skulle bestått av de låtar som kommer att spelas under kvällen (under förutsättning att de håller sig till samma lista som i Köpenhamn i torsdags). Tyvärr fanns bara två av låtarna på Spotify, så ingen lista idag.

Lyssna gärna på veckans spellistor med Neubauten-tema om du missat dem: Einstürz ende Neu bauten.

Efter Neubautens spelning kommer två av bandmedlemmarnas soloprojekt att framträda: trummisen Rudolph Mosers Mosermeyer samt Alexander Hackes och Danielle de Picciottos Hitman’s Heel. I Köpenhamn hade Hacke ledigt och istället fick vi som var där avnjuta Blixa Bargelds röstresurser och effektboxar. Det missar ni.

Tips för kvällen:
Kom i tid. Innan konserten och i pauserna rullar en jubileumsdokumentär. Kommer du sent missar du spännande konsertbilder och intervjuer från bandets trettioåriga historia.

Här följer tre klipp från Einstürzende Neubautens framträdande i Köpenhamn och två låtar med Mosermeyer.

[myyoutubeplaylist s5LvFKpty2s, 9XKFv1kJL5I, KMNTLPG1gE0, vrz4ZsLIbtk, OK_pwy2FoRo]


Publicerat

i

av