Gästlista: Trummor

I dag presenterar vi en spellista av Martin J Thörnkvist, skivbolagsboss på Songs I wish I had written.

Lyssna på låtarna i Spotify.

Min favoritlåt just nu handlar om en trumspelande granne som Mystery Jets är kära i.
“I think I’m in love, With the girl next door. It’s driving me crazy, I can’t take it anymore. I hear her playing the drums late at night. The neighbours complain but thats the kind of girl I like” – Two Doors Down

Den fick mig så klart att tänka på Stone Roses She Bangs The Drums, och att jag har alltid varit väldigt förtjust i det sätt som Lisa Milberg i The Concretes spelar trummor på. Inte minst i grymma Chico – svävande och elegant. Precist, men skevt.

En annan gammal fäbless jag har är för sjungande trummisar. Allra helst om de dessutom står upp och spelar. Finfina popbanden Forest and Crispian och The Lucksmiths gör det väldigt bra. Gillar Malmö-trions Benazir som också ger inspiration till att göra en Politiklista. Jag fick ägna en halv eftermiddag för att bestämma vilken av The Lucksmiths alla soliga låtar med underfundiga texter jag skulle välja. Det blev till slut Good Parker med fantastisk låtraden “Please don’t say I se you later, I rather se you sooner”.

Antar att kärleken till sjungande trummisar bottnar i mitt dansbandsförflutna. Olle Jönsson i Lasse Stefanz leder ju bandet från sina trummor (en faktakoll gör gällande att han opererat handleden och man har tagit in en ung förmåga bakom trummorna). Tills Spotify möjliggör för andra än spellistskaparen att programmera bort en låt så besparar jag era öron Lasse Stefans-upplevelsen.

Avslutningsvis tycker jag att det är synd att Caroline McKay lämnat Glasvegas. Hennes minimalistiska ståtrumset var halva behållningen när man såg dem live. S.A.D. Light är episkt magiskt bedårande.

[myyoutubeplaylist K2Dl3VQ2K2U, ehbzSqfOs8M, LPIWrP2CTX8]

Lyssna på låtarna i Spotify.