Style Council-listan, del 1

Nästan alla konstnärliga uttryck blir bättre, mer spännande, mer intressanta precis i det läget när de förändras och börjar att anta en ny form.
Efter fem arga år i The Jam bytte Paul Weller, som fortfarande var ung, plötsligt perspektiv, testade franska glosor, började drömma om uteserveringar och ordentligt kaffe och formulerade tankar om att en annan värld kunde vara möjlig.
De här franska åren (så brukar jag tänka på dem) i The Style Council är fyllda med så mycket sökande, så mycket nyfikenhet, så mycket vilja att förändra, att de fortfarande efter 25 år kan får världen utanför att stanna till lite grann.
Det här varade så klart bara en kort period, sedan slöt sig konturerna återigen kring både musiken och orden (även om några stickspår ledde ända fram till 88).
The Style Council runt 1983 var politisk ilska i jakt efter ett konstnärsskap, full av vilja och liv. Vad kan egentligen vara bättre en fredag i ett glåmigt november?
Här är The Style Council-listan, del 1, varsamt konserverad i cappuccino.

Lyssna på låtarna i Spotify.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Style Council-listan, del 1”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Sofia Mirjamsdotter, Pelle Sten and andersmi, Stefan Ronge. Stefan Ronge said: RT @andersmi: det är fredag, du lever i den bästa av världar och jag har gjort en style council-lista till din förfest. http://bit.ly/2yoVZN […]