Junk-listan

För vad som känns som tio år sedan, men egentligen bara var ett par år sedan, hade jag ett musikbolag som hette Junk tillsammans med Magnus Börjeson och Brainpool.
Vi var egentligen ett förlag, men i och med att vi var det första bolaget i landet som bara sysslade med downloads, blev vi också ett nytt slags skivbolag.
Artiklar skrevs, tv filmade, vi fick en egen hörna på CDONS:s förstasida där vi kunde lägga ut precis vad vi ville (eftersom ingen annan i Sverige gav ut exklusiva downloads) och natt och dag satt vi och försökte begripa oss på hur css, databaser och annat mystiskt egentligen funkade.
Och när vi ändå passade på att vara tidiga med allt annat, lyckades vi, mest av bara farten, att ge ut Sveriges första roman som mp3-bok (Linda Skugges ”Saker under huden”, inläst av författaren själv).
Vi hade väldigt roligt. Vi släppte en dubbelsidig rockopera. En riktig jullåt. En Kraftwerk-EP med bara piano och sång. Och vi kunde låta vänner med egna skivkontrakt släppa sina låtar via oss, eftersom många av de ”riktiga” bolagen ännu inte förstod hur de skulle göra när de skulle släppa musik digitalt.
Nu är Junk upplöst och alla sysslar med annat.
Någonstans på vinden står en kasse med badges med texten ”I’m a piece of Junk”. Fast det hade jag glömt. Precis som så mycket annat som man liksom puttar ut ur huvudet när man går vidare i livet.
Så i går dök plötsligt alla våra låtar upp i Spotify. Jag såg det av en slump. Några klick senare var jag tillbaka där, i den tiden – 04, 05, 06 – och hörde allt igen, med nya öron.
Det gjorde mig glad. Vi hade en fin tid och drev ett väldigt roligt projekt – men lyckades också ge ut en hel del musik som förtjänas att höras av fler.
Räddad från evig glömska – här är Junk.

Lyssna på låtarna i Spotify.


Posted

in

by

Tags:

Comments

One response to “Junk-listan”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Pelle Sten, andersmi. andersmi said: Dagens Spotifylista: Junk-listan. http://bit.ly/cHA93 […]