Tre språk, Tre listor, Ett band

httpv://www.youtube.com/watch?v=I03VBilncwI

Om du gillar Nouvelle Vague, Chicks on Speed, Komeda och Le Tigre kanske du gillar Stereo Total. Ändå liknar Stereo Total inga andra, inte riktigt. De blandar alla genres som finns, de blandar språk och ljud och egna låtar med covers. Vad som ändå kan sägas känneteckna det fransk-tyska bandet (som har medlemmar också från Italien och Skottland) är att det är glatt och galet kreativt. I mina öron är det glad pop, ej att förväxla med gladpop. Det går bara inte att vara ledsen när man lyssnar på Stereo Total och det är ett av få band i mitt bibliotek som bryter den deppiga melankoliska trenden.

httpv://www.youtube.com/watch?v=zydUjjIRCHo

Jag kan tänka mig att vissa har lite svårt att ta till sig Stereo Total, och därför har jag gjort tre inte så så mastiga listor. En där de sjunger på engelska, en på tyska och en på franska.

Här lyssnar på du Stereo Total på engelska.
Här hör du Stereo Total på tyska.
Och här hittar du Stereo Total på franska.


Publicerat

i

av

Etiketter: