Jobbtågslistan

httpv://www.youtube.com/watch?v=E9j4hYzY6ck&feature=related

Vilken musik lyssnar man när man är på väg till jobbet? Jag har ganska nyligen börjat att pendla och har då ungefär 20 minuter på morgonen att komma i något slags work-mode.

Ofta börjar jag med att göra ganska långsamma val, för att speeda upp tempot ju närmare slutmålet jag kommer.

Det här är ungefär vad jag lyssnade på i dag. Jag har försökt bryta ner listan och analysera mina val. Jag har kommit fram till två slutsatser: tempot måste öka och peppigheten i texterna måste bli större för varje kilometer som tåget tuffar på. Tja, det funkar för mig, i alla fall.

Välkommen till en lite mer än 20 minuter lång resa med Ed Harcourt, Josh Rouse, Loudon Wainwright III, Ry Cooder, Big Star, The Beach Boys, Dave Edmunds och Kirsty MacColl på ett grått januaritåg med kallt regn utanför fönstret.

Videon ovan är från en konsert där Elliott Smith framför Big Stars ”Thirteen” efter att först ha frågat publiken om de vill höra en glad eller sorgsen låt. Publiken svarar – helt korrekt i sammanhanget, att låta glad var aldrig Smiths grej – ”Vad är skillnaden?”.

Vaknar du också sakta till?

Testa genom att lyssna i Spotify här.


Publicerat

i

av

Kommentarer

5 svar till ”Jobbtågslistan”

 1. Profilbild för anders
  anders

  @Ola: jag är en gammal människa. Jag har inte bara lp- och cd-skivor, utan musik i min itunes:) Låtarna jag lyssnade kom alltså därifrån. Men mobil spotify borde ju komma snart.

 2. Profilbild för Pelle Sten

  @Ola: Det finns tyvärr ingen mobil version av Spotify, än.

 3. Profilbild för Ola
  Ola

  Hur får ni över listorna till ipod, eller finns det mobil spotify att tillgå!

 4. Profilbild för Jonas
  Jonas

  Annika: Klicka två gånger till på Artist, alternativt klicka på den lilla rutan till vänster om Track i titellisten så återgår sorteringen till din egen.

 5. Profilbild för Annika

  Lyssnar. Måste ju funka när man är efter-lunchen-seg också.

  Men du, vet du om man kan låsa ordningen i sina listor? Gjorde misstaget att sortera en lista på artist och nu får jag inte tillbaka den till originalsortering igen. Riktigt irriterande.