Januari

httpv://www.youtube.com/watch?v=HdiK8tVwLMc&feature=related

Vissa månader har liksom mer innehåll än andra. Början på våren är mer spännande än mitten. Sommarens sista dagar mer intressanta än vinterns mellanperiod.

Vad finns det att säga om januari? Julen är utsjungen och granen vissen. Värmen är långt borta. Inte underligt att det blir lite dämpat när musiken kring det nya årets första veckor tonsätts.

Från 1800-talets Ryssland till 2000-talets London, här kommer en liten januari-översikt från Mark Dann, Lambchop, Steve Forbert, Mose Allison, Tjajkovskij, Nick Heyward, Kevin Roth, Colcannon, Eric Weissberg, Spade Cooley och Teddy Layton.

YouTube-videon ovan är för övrigt ganska kul. Det tar ett tag innan man upptäcker att det är männen längst bort i bild som spelar och sjunger. Vid det laget känns det som om man verkligen sitter på puben själv, förgäves trevande efter det där Guinessglaset som står på bordet framför en.

Lyssna på januarilistan i Spotify här.

Comments

2 responses to “Januari”

  1. Pär Avatar

    Anders, dina Spotify-länkar funkar inte i Google Reader, däremot funkar de på webbsidan (upptäckte jag nu). Såg också nu att du använder dig av Spotify-länken, och de andra skribenterna av http-adressen.