Soundtrack till årets längsta natt

httpv://www.youtube.com/watch?v=XAxGuVHCN3o

Årets längsta natt säger traditionen. Den bör naturligtvis avnjutas späckad med skräck. Av lämplig nivå förstås. Skräckfilm är min nivå eftersom den håller sig inom det fantastiska. Jag undviker helst saker som är otäcka på riktigt.

Den här listan innehåller låtar från skräckfilmer, men även låtar som skulle kunna vara från skräckfilmer, låtar som är inspirerade av skräckfilmer och ett par som fick vara med bara för att.

Nick Caves “Song of Joy” är ett skräckfilmsmanus i miniatyr.

Bilderna ovan är från filmen Hellraiser. Musiken är inte från filmen Hellraiser, men kunde ha varit det. Jag skulle gärna ha sett den filmen med ett komplett soundtrack av Coil, och kanske lite fräschare effekter. Det lär jag inte få. Och en nyinspelning är tydligen på gång. Kan bli hur otäckt som helst [japp, medvetet tvetydigt].

Här hittar du listan: Skräckblandat.

Comments

4 responses to “Soundtrack till årets längsta natt”

  1. […] Och missa inte skräcklistan här. […]

  2. […] SOUNDTRACK TILL ÅRETS LÄNGSTA NATT (Musik från eller inspirerad av skräckfilm, 081221) […]

  3. Pelle Sten Avatar

    Clive Barker ville tydligen själv ha Coils soundtrack.

    1. Niclas Holmqvist Avatar

      Han har god smak, Clive. Jag köpte en snygg box med de tre första Hellraiser-filmerna för ett tag sedan. På bonusdiscen fanns ett par skumma konstskolefilmer av honom och några kamrater. Mycket skuggor och erigerade penisar. Där fanns också manus till en gammal pjäs där huvudpersonerna var clowner som bar omkring på hinkar med blodigt kött i. Hög klass :)