90-talstema: 1999

1999 var året då jag skilde mig, flyttade med mina tre då små barn till den lägenhet där jag fortfarande bor kvar.
För att tala klarspråk – det var ett riktigt jävligt år. Mina minnen är väldigt suddiga, jag var deprimerad och gick omkring i ett chocktillstånd som inte släppte på flera år.
Jag lyssnade inte så mycket på musik. All musik, precis all, var förknippad med mitt ex. På ena eller andra sättet. Antingen var det låtar vi hade gillat tillsammans, eller så var det musik jag visste att han skulle gilla, alternativt låttexter som kunde associeras till sveket, till alla förlorade drömmar och skit.
Men jag började långsamt och så småningom att hitta min egen musik.
Den som inte hade med honom eller vårt liv att göra, den som var min egen. Och jag skapade nya egna minnen till det gamla.
Men det var först senare, ett par år in på 2000-talet, som jag på allvar började botanisera och lyssna och kunde göra det utan att det skar i bröstet och sved i hjärtat. Därför är det nog så att många av låtarna på min lista är låtar jag inte alls lyssnade på 1999, däremot kanske 2002.
Vissa av dem däremot har jag gråtit många tårar till, andra kanske till och blivit tipsad om av exet. Men jag ska inte tråka ut er med detaljerade kommentarer till låtarna.

Här är mitt 1999.

[myyoutubeplaylist Te68ZevP9s4, RPVAipmV7jY, 4NRCR1QIhB4, FAYHTES4whs, hOwGHYMjLwA, sNPnbI1arSE]

Tidigare listor på 1999-temat.

Comments

One response to “90-talstema: 1999”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Sofia Mirjamsdotter, Sofia Mirjamsdotter and Pelle Sten, Pelle Sten. Pelle Sten said: Dagens Spotifylista avslutar 90-nostalgin med @mymlan’s 1999. http://bit.ly/dTRRKn #spotify […]